Skip to main content

Bryggeriet

Efter at Ølsnedkerens stifter, Simon Toft, ene mand havde brygget i kælderen på Griffenfeldsgade i de to første år af Ølsnedkerens levetid overtog vi i 2014 et forhenværende mejeri i Gørløse, som ligger lidt vest for Hillerød. På det gamle mejeri udviklede vi os yderligere i hvad vi kaldte Ølkollektivet. Da pladsen blev trang flyttede vi længere ned ad gaden.
Her startede vi vores helt eget bryggeri op, hvor vi kunne designe bryganlægget efter vores egne ønsker. Det unikke anlæg på 20 hl producerer alt øl til baren på Griffenfeldsgade i København, en stor del til vores søsterbar Mig & Ølsnedkeren i Aarhus og vi sælger også øl til diverse barer og restauranter i København, Hillerød, Roskilde og Odense.
https://www.youtube.com/watch?v=dfmbC3w6e0U

Se med!

Se med når vi er ude og besøge vores bryggeri. De to medejere og medstiftere af Bryggeriet Ølsnedkeren, Martin Jensen og Tobias Rieck har deres daglige gang på bryggeriet. Imens Martin laver øl, går Tobias her i dybden med vores koncept og hvorfor vores ølmenu er så varierende og unik.

Brygningsprocessen

Øllet fra Ølsnedkeren bliver brygget på et bryganlæg som Simon selv har designet og svejset. En gammel mælketank er blevet up-cyclet til mæskekar og gamle fustager er blevet en del af vores rensestation. Vi gør hvad vi kan for at holde fingeren på pulsen i forhold til, hvad der sker på ølscenen samtidig med, at vi sikrer et bredt udvalg af øl på vores barer. På Bryggeriet Ølsnedkeren laver vi sjældent den samme opskrift to gange i streg, så der er altid noget nyt at smage når man får et glas med øl fra Ølsnedkeren.

1. Mæskning

Afhængigt af ølstilen benyttes forskellig slags malt og korn med varierende smag og farve. Malten blandes i mæskekaret med varmt vand. Enzymer i malten omdanner stivelsen til det sukker som senere hen er alfa og omega i gæringen.

2. Kogning

Efter mæskningen overføres det søde maltvand (urten) til kogekaret. Her fyres godt op til urten begynder at koge og der tilsættes humle. Ved kogning omdannes nogle af humlekomponenterne til de bitre stoffer, der både konserverer øllet og giver den karakteristiske bitre smag, der også er med til at balancere smagen i øllet. Humle, som tilsættes til slut i den timelange kogning bidrager i højere grad med duft da de flygtige stoffer i højere grad bliver bevaret i urten.

3. Gæring

Efter kogning køles urten til 10-30 grader afhængigt af den gær, der benyttes. Efter afkøling tilsættes gæren. Gærcellerne omdanner maltsukkeret til ethanol, CO2 og diverse stoffer, der hver især har betydning for øllets smag, duft og mundfornemmelse. Afhængigt af øltypen skal øllet stå på gærtank 10-30 dage.

4. Tørhumle

Vi bruger i høj grad at tilsætte humle under og efter gæring. Humle tilsat i gærtanken bliver ikke varmet op og bevarer derfor mange flere af de helt friske duftnoter, der i høj grad dominerer stilarten IPA.

5. Tapning

Efter endt gæring, tørhumle og køling af øllet tappes det på fustager, hvorefter de kan leveres til ølbarerne. Vi er vilde med friske IPA’er og da vi selv står for hele kæden fra malt til servering kan vi ofte servere en IPA på Ølsnedkeren få timer efter den er blevet tappet på bryggeriet.

6. Frisk fad

Næste gang du så sidder på Ølsnedkeren med din helt frisktappede fadøl, skal du endelig huske at nyde den, da det yderst sjældent at vi laver det præcis samme bryg igen.

Engrossalg

Vi er et uafhængigt bryggeri, og kan derfor sælge vores øl direkte uden en distributør som mellemled. Kontakt os derfor gerne og lad os få en aftale i stand. Vi sender gladeligt en opdateret liste over fadøl på forespørgelse. Bryggeriet Ølsnedkeren ligger i den lille landsby, Borup, vest for Hillerød.

Bryggeriet ligger i bygningerne fra et gammelt teglværk og danner rammerne for alt det øl, der bliver produceret under navnet Ølsnedkeren. Martin og Tobias står for al produktionen af øllet og bestemmer i samarbejde med personalet på barerne, hvilke øl, der skal brygges næste gang.

Ved større mængder er det også muligt at være med til at præge smagen af øllet og vi brygger gerne lejlighedsbryg til festivaller, events eller lignende.

For at kontakte bryggeriet –

Bryggeriet Ølsnedkern ApS
Adresse: Borupvej 60, port 5, 3320 Skævinge
CVR: 38989510